Powered By Blogger

dissabte, 5 de maig del 2012

La vergonya nacional


Ara ja ho entenem tot. Com tot gra de pus, ha acabat petant. Qui mana, qui ha manat de sempre a Catalunya ha estat la Caixa i Abertis, que és el mateix. No calien ni partits ni Parlament ni Estatut. Un cop més, alguns catalans espavilats han pres el pèl als seus compatriotes i, com uns autèntics quislingis, han traït a la seva pàtria a canvi de sucoses quantitats. Els seus partits s'han beneficiat de crèdits que no han pagat, Als seus militants els han endollat als consells d'administració cobrant uns sous estratosfèrics. Mentre el poble passa una gran necessitat, ells han continuat amb l'aberrant contuberni amb banquers i empresaris sense escrúpols, vivint a cos de rei. I encara han tingut la barra de demanar-nos sacrificis i de dir-nos que calia retallar.

Ara entenem "les dues ànimes" de CIU, que sols és una, els diners. Per això ja els hi està bé Espanya i l'autonomisme. Perquè la Caixa els hi ordena, perquè Abertis no surti perjudicada. I és que ha estat molt gros. No s'han fet autovies alternatives a unes autopistes que els catalans ja hem amortitzat milers de vegades per una sola raó, i és que Abertis diu que si és fan, l'administració haurà d'indemnitzar-la per perjudicar el seu negoci de burots pocavergonyes. I si no hi ha legislació per poder multar a la gent que no vol seguir pagant als peatges, "algú" truca a "algú", i és convoca una reunió d'urgència al Parlament de la comissió de territori i el senyor d'Abertis demana que ja triguen en fer una llei ad hoc per tal que qui no pagui, pugui ser multat.

La Caixa, per la seva banda, no vol independentisme perquè ja li va bé tenir a tots els partits, inclosa Esquerra - ai, companys, què heu fet! - agafats pels collons a base de crèdits. I el poble traga i calla. Saben, per exemple, que a Abertis un deu per cent era d'en Florentino Pérez? Amb la pela que ha guanyat el president del mandril, segur que el segon gol del Ronaldo l'hem pagat amb els nostres peatges els catalans. Saben que a les redaccions no pot parlar-se en contra de la Caixa ni d'Abertis? Saben que si ho fas et foten al carrer? Saben que escrivint això que escric m'estic tancant les poques portes que em queden encara obertes? Saben que el President Mas, i el Conseller Mas-Collell, i tot el Govern no baden boca davant del senyor Salvador Alemany, president d'Abertis, i màxim assessor en assumptes econòmics de la pròpia Presidència? Saben que va refusar ser Conseller d'Economía, tot i que en Mas l'insistí molt?

Què és, tot plegat? Una vergonya, un escàndol, una autèntica pantomima, un gran prendre pel sac corporatiu on els Fayné, els Alemany i quatre més fan i desfan al seu caprici i el nostre país resta orfe de polítics que el defensin de veritat, perquè estan a sou i tenen el cul comprat. Per això les cantarelles del pacte fiscal, quan tots sabem que no hi ha pacte fiscal millor que la independència. Però s'ha acabat. Ja n'hi ha prou amb la cantarella del "Madrid té la culpa". I és clar que la hi té, però perquè el Govern és el seu millor aliat, perquè a l'hora de fer política s'estimen més fer diners particulars, perquè quan parlem de la llibertat del nostre poble ells s'estimen més l'esclavatge ben remunerat.

Tenim de portaveu del Govern a en Quico Homs. Bé, ell va ser president d'Abertis. Cal dir per què ara el nostre Govern ens diu que, bo i entenent la protesta ciutadana del NO VULL PAGAR, s'ha de pagar? No, oi? Doncs el que hem de fer prou que ho sabem, ço és, no acollonir-nos, no cedir, fer el camí cap a la independència passant dels polítics del sistema, del règim d'aquest bloc que no saben fer res sense despatx, secretària i cotxe oficial. Enviem-los a pastar fang, sortim als carrers, fem nostra la reivindicació nacional, àdhuc social, i tirarem endavant.

Na Merkel i en Barroso han dit en pocs dies que Catalunya podria ser perfectament un nou estat independent dins de la Unió Europea. Fins i tot hi ha qui s'ho mira, d'Alemanya estant, com una interessant possibilitat per a fer de locomotora del sud d'Europa. Clar, aquests dos dirigents europeus no cobren ni de la Caixa ni d'Abertis, potser per això diuen el que diuen.

Nota bene:
Com que rectificar és de savis, aquest periodista reconeix que s'ha equivocat. L'Homs que va formar part d'Abertis no és pas l'actual Portaveu del Govern, el Quico Homs. Com sigui que sempre m'ha agradat ser clar i exacte, deixo constància del fet, bo i demanant disculpes per una confussió deguda als cognoms i demanant disculpes al Quico, com l'home ben educat i de principis que m'agradarie pensar que sóc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.